Premsa

3 de Vuit
1 de març de 2019La Fura
1 de març de 2019

'Obertura de la exposició "Putxinel·lis", a càrrec de la companyia Micro Troupe'Putxinel·li
22 de novembre de 2018

'Guant2018. Arriba el XIVè Festival de Titelles de Valls'

El Vallenc
20 de novembre de 2018

'Catorzena edició del Festival Guant'

InfoCamp
19 de juliol de 2018

'El Festival Guant de Titelles de Valls farà coincidir en directe la música electrònica i d’arrel'

Tarragona Digital
18 de juliol de 2018

'El festival Guant torna a Valls a la tardor'


Putxinel·li

28 de maig de 2018

'El Campus Joan Amades' i els titelles, de la mà de la companyia Micro Troupe

Mataró al dia
27 de març de 2018

Dia Mundial de la Poesia

Surtdecasa.cat
24 de maig de 2017

Joan i Elena (Micro Troupe): "Les limitacions dels titelles, els aporten paradoxalment, la seva gran expressivitat"

Putxinel·li
18 de març de 2017

Arriba el TOT Festival 2017 al Poble Espanyol


el 3 de vuit
17 de març de 2017
la Fura
16 de març de 2017

Micro Troupe estrena l'espectacle de titelles "Circ Llull"

Putxinel·li
17 de desembre de 2016

'Barrabassades', de la Micro Troupe, a La Puntual

RTV Vilafranca
22 de setembre de 2015

L'espectacle de titelles Barrabassades ..., dins del cicle Paraules al Claustre i +

Surtdecasa.cat
20 de setembre de 2015

'Barrabassades' titelles amb la cia. Micro Troupe

el 3 de vuit
18 de setembre de 2015Xarxa Penedès
Juny 2014

Diables titelles i de carn i ossos encenen les forquesel 3 de vuit


Teatral.net

Març 2014

https://www.teatral.net/ca/noticies/fitxa_noticies.aspx?id=15293#.Uyv9a6IvnxV


Surtdecasa.cat 

Març 2014

Micro Troupe: “Cal apropar l'hàbit teatral als més menuts i a més pobles"


XarxaPenedès

Desembre 2013


Riudebitlles acomiada l’any amb la presència d’un personatge misteriós


Jove Espectacle

14 de novembre de 2013

“Bon profit, Miquel”, dissabte al Palau dels Marquesos de Llió de Sant Pere de Riudebitlles


L'enllaç

19 de setembre de 2013


 

 

Cultura Pendedès

‘Escudella de reis’ per Fires a Sant Sadurní

dilluns, 2 set, 2013 | Secció: Infantil Aquest dissabte 7 de setembre a les 11.30h a la Plaça de l’Era d’en Guineu de Sant Sadurní d’Anoia la companyia Micro Troupe presentarà l’espectacle de titelles ‘Escudella de reis’ on s’expliquen tres històries d’uns curiosos personatges anomenats ‘reis’.
ER02
Coneixerem al Rei que tenia el nas vermell. Viatjarem a l’Iran per saber com s’ho va fer el soldà per no compartir el formatge amb els ratolins de palau …, o potser va haver d’aprendre a compartir-lo? A toc de pandero i flabiol, sabrem que gràcies a la maldat d’un monarca el vidre es trenca.
Aquesta  Escudella de reis la podrem veure a les Fires i Festes de Sant Sadurní d’Anoia el dissabte dia 7 de setembre a la plaça de l’Era d’en Guineu, a les 11:30 hores, és una activitat organitzada per l’Ateneu El Carràs.


el 3 de vuit
7 de juny de 2013

 

el 3 de vuit
10 de maig de 2013

Ajuntament Roda de Berà

18-04-2013
L’associació També Hi Som va celebrar el 82è aniversari de la proclamació de la II República


Membres de l'associació També Hi Som amb Emili Ferrando, doctor en Geografia i Historia per l'UAB.

El passat dissabte a la tarda el teatre del Casino Municipal va acollir la celebració que va realitzar l’associació També Hi Som de l’aniversari de la proclamació de la II República. Amb tres presentacions diferents van recordar que el 14 d’abril es complien 82 anys des que es va proclamar la II República Espanyola, i 82 anys des que el President Francesc Macià va proclamar la República Catalana des del balcó de la Generalitat a la plaça Sant Jaume.
La cita es va iniciar a dos quarts de sis de la tarda amb la projecció del documental “Executada”, realitzat per alumnes de la Universitat Pompeu Fabra, sobre la vida de Carme Claramunt, nascuda a Roda de Berà. Més tard, a les 19 hores, la companyia Micro-Troupe va interpretar l’obra de teatre “Silenci 39.1”, amb Elena Mesa i Joan Gispert. L'obra és un viatge a la memòria amagada, on la por és el principal obstacle per ocultar la veritat o recordar allò que fa mal. Està basada en fets i testimonis reals que van succeir a la presó de dones de Les Corts durant l’època del franquisme.
Els riures van arribar de la mà de El Comandante Loperena, que va realitzar un monòleg sota el paper del milicià Saturnino Buenavista Riera, el “barbero ciego de Corbera”. A continuació va interpretar diverses cançons, una d’elles inèdita i composada per l’ocasió, sobre Roda de Berà.


Obra de teatre “Silenci 39.1” amb la companyia Micro-Troupe.


El Comandante Loperena interpretant al milicià Saturnino Buenavista Riera.

el 3 de vuit

19 d'abril de 2013


Putxinel·li. Revista de Titelles, Ombres i Marionetes


QUATRE ESPECTACLES AL TOT Experience del Poble Espanyol
26 març 2013

Una de les iniciatives de més èxit del Festival TOT ha estat el que s’anomena Tot Experience, que consisteix en un recorregut per quatre diferents espectacles que s’invita a fer al públic a la zona del Monestir del Poble Espanyol. Les companyies Micro Troupe, La Finíssima, Rambling Puppets i Zero en Conducta han estat les quatre opcions de l’Experience d’aquest any, una tria que ha resultat acertadíssima, i que ha fet passar al públic una hora de gran virtuosisme titellaire.
“Escudella de Reis”, de la Micro Troupe.
Va ser una molt agradable sorpresa descobrir aquesta companyia de Sant Pere de Riudebitlles, a l’Alt Penedès, que va entusiasmar al públic amb les seves històries de reis explicades per una parella de còmics (en Roc i la Mina, noms artístics d’Elena Mesa i Joan Gispert) dels que viatjaven a l’Edat Mitjana amb un carro i els seus titelles. Jo vaig veure la història del “Rei que tenia el nas vermell”, un rei entregat a la beguda que vol casar la seva filla i exigeix que li portin el millor vi del seu regne.
Micro Troupe
La Micro Troupe. Foto Jesús Atienza.
Ens trobem de fet davant de dos còmics molt versats en les arts del clown, amb un llarg recorregut i una molt agradable presència, fresca, simpàtica i desimbolta, que a més s’expressen, en aquesta obra, en un divertit text versificat amb rodolins, ben armats i que entronquen amb una de les venes més populars de la poesia catalana de sempre. Uns rodolins que estan dits amb gràcia i alhora amb la distància d’una actuació de clown, és a dir, sense necessitat de que siguin del tot convincents però en canvi posseïts de la naturalitat que dóna aquesta distància.
I és aquest to el que dóna també a la manipulació de l’únic titella que entra en joc, una marioneta de fil que representa el rei, de fusta sense cap vestit i amb el nas vermell, una tonalitat molt fresca i orgànica pel que fa als seus moviments. De fet, la còmica que s’encarrega de manipular-lo, Elena Mesa, interpreta el seu paper a través del cos, de la mímica, dels gestos de la cara, i dels moviments acurats  però també afectats per la beguda dels fils que mouen la marioneta. La combinació del joglar músic i poeta, amb la manipuladora que sembla una noieta que se les sap totes, és realment afortunada i de les que es fiquen el públic a la butxaca. En efecte, els espectadors van seguir els versos i la història del monarca borratxo sense perdre el somriure ni deixar de mirar als dos còmics, que van rebre en acabar la seva feina una salva d’aplaudiments molt sincers.
És a destacar l’esforç de la Micro Troupe de recitar amb versos fàcils però molt ben elaborats i de bon dir, segons l’estil clàssic de la poesia popular catalana. Un esforç que, junt amb els fils de la marioneta, exigeix una interessant contenció vocal, mímica i manipuladora als dos còmics, la qual atorga a l’espectacle el ritme just i un tremp equilibrat entre intel·ligència i frescor. Tots els espectadors en vam sortir molt agraïts.
http://www.putxinelli.cat/2013/03/26/quatre-espectacles-al-tot-experience-del-poble-espanyol/

El Periódico

22 de març de 2013

el 3 de vuit

22 de març del 2013

El cargol

18 de març de 2013

Gran assistència a les titelles del Perico Calderer, en el Cultura tot l’any de marçEl projecte de Cultura tot l'any ha arribat al mes de març amb una activitat dedicada als més menuts, dins l’objectiu d’arribar a tots els públics. L'activitat escollida en aquesta ocasió va ser un espectacle de titelles ideat i muntat per la companyia Micro Troupe, de Sant Pere de Riudebitlles, titulat Les extraordinàries aventures de Perico Calderer.

L’espectacle estava basat en tres de les obres d'en Pere Calders: Invasió subtil, La lluna a casa i La rebel·lió de les coses. Tot i que estava adreçat a infants de més de quatre anys, la Capella de l'Índex es va omplir de goma a gom de nadons, infants i acompanyants, per veure una activitat de titelles molt atractiva, que resulta una forma molt interessant d’explicar històries als més menuts.

Com en les altres ocasions es va adequar un espai per a recollir idees, expressions i sentiments del públic. Aquest cop va ser una tauleta amb fulls i colors, i un tamboret amb una urna. La canalla no va dubtar en dir la seva escrivint quatre ratlles o fent un dibuix.

El Pont d'Esplugues

maig de 2012 L'Eco de Sitges

24 d'abril de 2010

Eix Diari

19 d'abril de 2010

SITGES 19-04-2010

Teatre pel dia de Sant Jordi

El Retiro organitza un espectacle de teatre infantil i juvenil anomenat 'Bon profit, Miquel'

VD 19-04-2010 11:21 Lectures 39

La Sala d’Actes de l’entitat acollirà l’obra “Bon profit, Miquel” de la companyia Micro Troupe, amb textos i música de Joan Gispert, poemes de Miquel Martí i Pol, i direcció i escenografia d’Elena Mesa. Aquesta idea i guió de Micro Troupe és un petit homenatge al nen, al treballador, a l’home, a l’amant, al lluitador i al poeta Miquel Martí i Pol.

L’espectacle “Bon profit, Miquel” s’estrcutura en tres històries, cada una d’elles amb un noi com a protagonista. A la primera, Miquel, podem veure-hi un nen un xic romancer i egoista que no sap com fer-ho per preparar-se alguna cosa per menjar. En aquest conte hi ha intercalats poemes del llibre “Bon profit”!. A la segona, Martí, trobem un nen que manté una relació molt especial amb les lletres i que finalitza amb el poema “Plou i fa sol”. La tercera i darrera, Pol, presenta la història d’un noi en relació amb els seus companys i companyes, especialment amb una d’elles, dins del marc d’una fàbrica, i està inspirada en el poema “L’Elionor”.

Les tres històries estan representades amb manipulació d’objectes, efectes de so i l’acompanyament musical en directe. La narració de l’espectacle va a càrrec d’en Joan Gispert, qui també participa amb l’acordió diatònic i el flabiol, i de na Elena Mesa, qui porta a terme la interpretació, així com la percussió i els efectes sonors.

Les entrades per aquest espectacle que tindrà lloc a la Sala d’Actes al preu de 4 euros per al públic en general i de 2 euros per als socis i sòcies del Retiro es poden adquirir anticipadament a la secretaria de l’entitat o a la guixeta de la sala una estona abans de l’inici del muntatge.

 Setmanari Forja

 novembre  de 2009L'actual·Castellar del Vallès

del 28 de març al 3 d'abril de 2008. Setmana del Pallasso
Última hora Menorca 

dimarts, 22 de novembre de 2005divendres, 18 de novembre de 2005
 
Protagonistes, ja!

Perspectives de la infàcia i de l'adolescència

octubre-novembre 2004